2015.04.29.
13:41

Írta: N3 Média Csoport

Hóhércsárdás – Bátyi Zoltán legújabb könyve

Nagy örömmel jelentjük, hogy megjelent Bátyi Zoli, az N3 Kommunikáció oszlopos tagjának legújabb alkotása, a Hóhércsárdás című dokumentum-riportköny. A téma rendkívül izgalmas, hiszen a magyarországi kivégzések történetéről kaphatunk minden részletre kiterjedő képet a 19. századtól egészen a halálbüntetés eltörléséig, a szerzőtől megszokott egyedi, olvasmányos stílusban. Bátyi felkészültségét jól mutatja, hogy több mint 15 éve folytat bűnözéstörténeti kutatásokat, amely tapasztalat a könyv minden egyes sorában tetten érhető. Kedvcsinálóul álljon itt egy részlet a műből:

„Az akasztást követően a szabályzat szerint először 20 perc várakozás után az intézeti orvos lépett oda, meghallgatva, van-e szívverés. Mi csak álltunk halálos csendben, és csak vártunk, vigyázzban, mozdulatlanul. Életem leghosszabb húsz perce volt. A szemünk láttára szállt el egy élet egy emberből. Akármit is tett, a halál gondolata mindenkit megrendített.”

dsc_8497.JPG

A témához való érdeklődéstől függetlenül arra bíztatunk mindenkit, hogy ha idejük engedi, olvassák el a könyvet, hiszen érdekes emberi sorsokkal, tanulságos történetekkel találkozhatnak, amelyek a szerző szakmai látásmódján keresztül segítenek árnyaltabb képet adni a bűn és a feloldozás lélektanáról.

Bátyi Zoltán előző nagysikerű alkotása a Marinko – A halál zsoldosa című riportkönyv az N3 Médiacsoport gondozásában jelent meg 2013-ban, amelyre büszkén mondhatjuk, hogy a kortárs bűnügyi tényirodalom egyik legfontosabb hazai alkotása.

 

Fotó: Steindl Gabriella

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://n3media.blog.hu/api/trackback/id/tr577409234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása