2013.05.08.
09:33

Írta: N3 Média Csoport

Anyák napja és tánctanulás a Hunyadi téren

blogra_uszturu_2.jpg

Számtalan érdekes programmal várta a terézvárosi önkormányzat az érdeklődőket május 4-én a Hunyadi téren. A felhőtlen hangulatról és a talpalávalóról az Üsztürü zenekar gondoskodott. A szászcsávási és kalotaszegi zenék mellett tánctanítás és kiszebábégetés is szerepelt a szombat délelőtti műsoron.

Az ünneplésre az anyák napja adott okot, ebből az alkalomból gyűltek össze kicsik és nagyok a Hunyadi tér zenepavilonja előtt. Az anyák napi köszöntő pedig gyerekjáték formájában valósult meg Redő Julival. Aki kedvet kapott hozzá, részt is vehetett a kiszebábégetésben vagy a tánctanulásban.

A „Tér/zene–zene/tér” című koncertsorozat minden szombaton más-más fellépővel és különböző műfajú zenei programmal várja a nagyérdeműt a zenepavilonban. A komoly- és a népzene, a dzsessz valamint a kórusművek mellett tánctanítás, bábszínház és gyerekeknek szóló előadások is találhatók a programfüzetben. Az érdeklődők szeptemberig többek között találkozhatnak az Opera, a Zeneakadémia, a Bábszínház és a Kolibri Színház előadóművészeivel, de a rendezvénysorozatot a kerületi székhelyű nagykövetségek és kulturális intézetek nemzetiségi-zenei műsorai is színesítik majd.

 

Májusi programok

Május 11. A Tóth Aladár Zeneiskola kórusa – Könnyed kórusművek és spirituálék a világ minden tájáról

Május 18. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rézfúvósegyüttese

Május 25. A Kolibri Színház Gyermekjátékok című előadása gyermeknap alkalmából

 

blogra_uszturu_1.jpg

A kolozsvári Üsztürü zenekar gondoskodott a minőségi élőzenéről

blogra_uszturu_3.jpgRedő Juli és Csúri Ákos tanították a táncot kicsiknek és nagyoknak

blogra_uszturu_4.jpgIgazi családi program kerekedett a Hunyadi téren

blogra_uszturu_5.jpgA kiszebáb égetése külön látványosság volt

blogra_uszturu_6.jpgAz új szökőkútnak is jutott szerep

Szólj hozzá!

Címkék: néptánc népzene gyerekprogram kiszebáb Anyák napja Terézváros VI. kerület Hunyadi tér Csúri Ákos zenepavilon Redő Juli Üsztürü szászcsávási zene kalotaszegi zene kiszebábégetés Tér/zene-zene/tér

A bejegyzés trackback címe:

https://n3media.blog.hu/api/trackback/id/tr165287610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása